“20 днів у Маріуполі” здобула “Оскар”

Українська кінострічка “20 днів у Маріуполі” відзначена нагородою “Оскар” в категорії “Найкращий повнометражний документальний фільм”. Режисер Мстислав Чернов разом з командою створили фільм, що заслужив визнання міжнародної кіноакадемії. Це перший випадок, коли український фільм отримав таку високу оцінку.

З великим емоційним навантаженням виступив Чернов на церемонії вручення нагород. Він висловив своє сумне сприйняття подій, змальованих у фільмі: “Я би віддав усе за те, щоб цей фільм ніколи не з’явився, щоб війна ніколи не відбулася”. Режисер підкреслив трагічність ситуації в Україні, викликану агресією Росії.

Команда фільму, до якої входять фотокореспондент Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко, працювала над стрічкою під час облоги Маріуполя у 2022 році, документуючи жахіття війни та її наслідки для мирного населення. Визнання на такому високому рівні не лише підтверджує високу якість кінопродукції, але й звертає увагу світової спільноти на гострі проблеми сучасної України.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини