YouTube обмежує коментування для неповнолітніх

Сервіс YouTube оголосив про нову функцію для коментарів, спрямовану на захист дітей від онлайн-ризиків. Ця функція обмежить можливість неповнолітніх писати коментарі під відеороликами та в чатах стримерів. При цьому вони все одно зможуть читати коментарі інших користувачів.

Нова опція стане частиною “Батьківського контролю”. Це означає, що остаточне рішення про те, чи буде дозволено дитині писати коментарі, буде залежати від батьків. Функція буде доступна лише для дітей, чиї акаунти прив’язані до сімейного облікового запису. Школярі, які створили окремі профілі та вказали невірний вік, не підпадатимуть під цю заборону.

Очікується, що функція з’явиться на платформі протягом найближчих тижнів. Після її впровадження вона буде активована за замовчуванням у всіх дитячих профілях. Якщо батьки не погоджуються з цим обмеженням, вони зможуть відключити його вручну.

Нова функція коментування для неповнолітніх, ймовірно, буде зустрінута з позитивом з боку батьків. Однак деякі експерти можуть висловити занепокоєння тим, що це може призвести до цензури та обмеження свободи слова для дітей.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини