Microsoft додає рекламу до меню “Пуск” Windows 11

Згідно з повідомленням PCWorld, Microsoft планує додати рекламу до меню “Пуск” Windows 11. Це не перша спроба компанії просувати свої продукти та послуги в операційній системі. З 2022 року Microsoft тестує різні формати реклами в Windows, деякі з яких вже з’явилися в тестових версіях.

За даними інсайдера Phantom Ocean, один з таких варіантів реклами з’явиться в наступній збірці Windows 11. Це будуть промо-баннери в “Пуск”, у розділі “Рекомендовані”. Наразі в цьому розділі відображаються нещодавно встановлені та часто використовувані програми, а також різні поради та ярлики.

На зображенні можна побачити браузер Opera з тегом “Promoted” (“Продвигається”) та текстом “Browse safely” (“Безпечний перегляд”). Рядом з ним знаходиться ігрова панель Windows – приклад стандартного рекомендуємого додатку в ОС.

Однак є й хороша новина. Рекламу в “Пуск” можна буде відключити. Інсайдер помітив у “налаштуваннях” розділ, де можна відмовитися від рекомендацій, реклами приложений та інших подібних елементів.

Цей крок з боку Microsoft, ймовірно, викличе неоднозначну реакцію з боку користувачів. З одного боку, реклама може бути корисною, знайомлячи людей з новими продуктами та послугами. З іншого боку, багато користувачів вважають її нав’язливою та дратівливою.

Варто зазначити, що Microsoft не вперше стикається з подібною критикою. У минулому компанію вже критикували за те, що вона встановлює на комп’ютери користувачів небажане програмне забезпечення та збирає їхні дані.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини