Для чого потрібен iCloud на iPhone?

iCloud — це хмарний сервіс від Apple, який дозволяє зберігати та синхронізувати різноманітні дані між пристроями Apple. Він забезпечує безперебійну роботу та збереження інформації, а також робить ваш iPhone ще зручнішим у користуванні. Давайте розглянемо детальніше, для чого потрібен iCloud на iPhone і які його основні функції.

1. Резервне копіювання даних

Одна з найважливіших функцій iCloud — автоматичне резервне копіювання даних з вашого iPhone. У випадку втрати, пошкодження або заміни пристрою ви можете швидко відновити всі свої дані. Що саме зберігається у резервній копії iCloud:

• Налаштування пристрою.

• Дані додатків.

• Повідомлення (iMessage, SMS).

• Контакти, календарі, нотатки.

• Фото та відео, якщо ввімкнено iCloud Photos.

• Збережені паролі та налаштування Wi-Fi.

Завдяки автоматичному резервному копіюванню iPhone регулярно зберігає всі ваші дані в iCloud, коли підключений до Wi-Fi та заряджається. Це гарантує, що ваші дані будуть у безпеці.

2. Зберігання фото та відео

iCloud Photos дозволяє зберігати всі ваші фотографії та відео в хмарі, звільняючи місце на вашому iPhone. Кожного разу, коли ви робите нове фото або знімаєте відео, воно автоматично завантажується в iCloud і стає доступним на всіх ваших пристроях Apple.

Ця функція особливо корисна, якщо на вашому iPhone обмаль пам’яті. iCloud зберігає оригінали ваших фото та відео у високій якості, а на пристрої зберігає оптимізовані версії, що займають менше місця. При цьому у вас залишається можливість завантажити оригінали з iCloud у будь-який момент.

3. Синхронізація даних між пристроями Apple

Завдяки iCloud усі ваші дані автоматично синхронізуються між iPhone, iPad, Mac та іншими пристроями Apple. Це означає, що ви можете почати працювати над документом на iPhone, а потім продовжити на Mac або iPad.

Ось що може синхронізуватися за допомогою iCloud:

• Контакти, календарі та нагадування.

• Нотатки та закладки Safari.

• Документи та файли в iCloud Drive.

• Музика, покупки в App Store та iTunes.

4. Функція “Знайти iPhone”

Find My iPhone (Знайти iPhone) — це важливий інструмент безпеки, доступний через iCloud. Ця функція дозволяє відстежити місцезнаходження вашого пристрою у разі його втрати або крадіжки. Також через “Знайти iPhone” ви можете:

• Відтворити звук на пристрої, щоб знайти його в кімнаті.

• Заблокувати пристрій та відобразити на екрані повідомлення з вашим контактом.

• Віддалено стерти всі дані з пристрою, щоб вони не потрапили в руки стороннім особам.

5. Спільний доступ до файлів та фото

iCloud дозволяє ділитися фотографіями, відео, документами та іншими файлами з іншими користувачами Apple. За допомогою функції Спільні фотоальбоми (Shared Albums) ви можете створити альбом та запросити друзів або родичів переглядати, коментувати або додавати свої фото та відео.

iCloud Drive дозволяє ділитися файлами та папками з іншими користувачами, надавати спільний доступ до документів і працювати над ними разом у режимі реального часу.

6. Паролі та доступи

За допомогою iCloud ви можете безпечно зберігати свої паролі, логіни, дані кредитних карток та іншу конфіденційну інформацію у Ключі iCloud (iCloud Keychain). Це дозволяє швидко та зручно використовувати автозаповнення паролів у Safari та додатках на всіх ваших пристроях Apple.

7. Сімейний доступ

Сімейний доступ (Family Sharing) дозволяє до шести членам родини спільно користуватися покупками в App Store, Apple Music, iCloud, Apple TV+ та іншими сервісами. Сімейний доступ також дозволяє налаштовувати спільний фотоальбом, календар та місцезнаходження, а також спільно використовувати підписки на Apple-сервіси.

Скільки місця в iCloud?

При реєстрації Apple ID кожен користувач отримує 5 ГБ безкоштовного місця в iCloud. Якщо вам потрібно більше місця, Apple пропонує платні плани iCloud+:

• 50 ГБ

• 200 ГБ

• 2 ТБ

Ці плани можна налаштувати в розділі “Параметри” > “Ваше ім’я” > “iCloud” > “Керування сховищем” (Manage Storage).

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
AirDrop

Як переслати фото через AirDrop?

AirDrop дозволяє швидко і легко переслати фото у високій якості без втрати даних. У цій статті ми розглянемо, як переслати фото через AirDrop, і що потрібно зробити, щоб функція працювала безперебійно.
Детальніше
AirDrop

Що таке AirDrop в крипті?

У світі криптовалют термін AirDrop набув великої популярності. Однак, на відміну від однойменної технології Apple для обміну файлами, у криптосвіті AirDrop має зовсім інше значення. AirDrop у криптовалюті — це процес роздачі безкоштовних токенів або монет користувачам для залучення їх до нових проектів чи стимулювання використання певної криптовалюти. У цій статті ми детально розглянемо, що таке крипто-Airdrop, як він працює та чому він важливий у світі блокчейн-технологій.
Детальніше