Сторінку McDonald’s в Instagram зламали криптошахраї

21 серпня 2024 року офіційну сторінку McDonald’s в Instagram на короткий час захопив криптошахрай, який, за його словами, вкрав $700,000 в Solana у довірливих підписників. Цей інцидент додає McDonald’s до зростаючого списку високопрофільних акаунтів у соціальних мережах, які останнім часом стали жертвами зломів через криптовалюту.

Шахрай, який діяв під псевдонімом “India_X_Kr3w”, тимчасово взяв під контроль акаунт McDonald’s в Instagram і використав його для просування фальшивої криптовалюти Grimace coin. Він змінив біографію акаунта, щоб похвалитися своїм “успіхом”, написавши: «Вибачте, вас тільки що кинули на гроші шахраї з India_X_Kr3w, дякую за $700,000 у Solana».

Реакція McDonald’s

McDonald’s швидко відновив контроль над своїм акаунтом, але новина про злом швидко розійшлася в соціальних мережах. Тепер мережа ресторанів повернулася до просування своїх майбутніх колаборацій, включаючи набір Happy Meal у співпраці з YuGiOh і Hello Kitty та популярні колекційні чашки.

Зростаюча загроза зломів у соціальних мережах

Цей інцидент є частиною тривожної тенденції, коли великі акаунти в соціальних мережах усе частіше стають мішенню шахраїв. Лише кількома днями раніше, 19 серпня 2024 року, популярний техноблогер Linus Tech Tips зіткнувся з подібною проблемою, коли його акаунт у Twitter/X був зламаний через фішинговий електронний лист.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше