В iOS знайшли помилку введення тексту, що призводить до збою

Користувачі iPhone виявили цікаву помилку в iOS: при введенні у пошук на головному екрані або в бібліотеці додатків символів на кшталт “”::, пристрій перезавантажує інтерфейс додатків або взагалі перезапускає домашній екран. У різних версіях iOS ця проблема проявляється по-різному: в iOS 17 перезавантажується весь інтерфейс, а в iOS 18 і 18.1 лише ненадовго зависає пошукове поле.

Що відбувається?

Ця помилка активується лише тоді, коли ви вводите специфічну комбінацію символів, зокрема “”::, у пошуковий рядок на головному екрані або в бібліотеці додатків. Проблему можна відтворити, вводячи після “” будь-які інші два повторювані символи.

Чи може це нашкодити вашому iPhone?

Гарна новина полягає в тому, що цей збій не представляє серйозної загрози для вашого пристрою. Проблема проявляється тільки тоді, коли ви самостійно вводите ці символи в пошук. В інших ситуаціях вона не активується, і зловмисники не можуть скористатися цією помилкою віддалено для нанесення шкоди вашому пристрою.

Подібні помилки в минулому

Це не вперше, коли подібні проблеми з’являються в системі iOS. Наприклад, у 2015 році додаток “Повідомлення” міг перезавантажуватися після отримання певного текстового повідомлення. Порівняно з тим, нинішній збій є незначним і не викликає серйозних наслідків.

Очікування оновлення

Поки що Apple не надала офіційних коментарів щодо цієї помилки, але, враховуючи її характер, можна очікувати швидкого випуску оновлення для виправлення багу.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше