Apple планує перейти на USB-C для iPhone вже цього року

iPhone

Моделі iPhone 15 вийдуть продаж з портом USB-C замість Lightning.

Очікується, що компанія відмовиться від порту Lightning для всіх моделей, що випустять цього року. Як моделі Pro, так і стандартні моделі заряджатимуться через USB-C замість Lightning, що стане вперше для iPhone.

Порти USB-C входять до лінійки Mac з 2015 року та до лінійки iPad з 2018 року. Насправді, всі iPads, які зараз продає Apple, оснащені портом USB-C, тому єдині пристрої iOS, які досі використовують Lightning, – це iPhone.

Apple планує перейти на USB-C для iPhone через європейські правила, які вимагають єдиного зарядного пристрою для електронних пристроїв.

З часом Apple буде змушений оновити навушники AirPods, Magic Mouse, Magic Trackpad, Magic Keyboard та оригінальний Apple Pencil, всі пристрої, які продовжують заряджатися через Lightning.

Apple може додати USB-C в iPhone не на довгий час, оскільки компанія розвиває бездротову зарядку MagSafe. Починаючи з iPhone 12, смартфони отримали підтримку MagSafe, і Apple, можливо, планує додати схожу технологію до майбутніх моделей iPad.

Ходять чутки, що остаточною метою Apple є створення iPhone без портів з повноекранним дисплеєм, і з MagSafe та майбутнім запуском стандарту Qi2 це може стати можливим у певний момент.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини