Школи Нью-Йорка відмінили заборону ChatGPT

ChatGPT

ChatGPT був представлений OpenAI в листопаді 2022 року, і чатбот швидко набрав популярності. Великий успіх ChatGPT можна віднести до його здатності відповідати по-людському та виконувати завдання. Чатбот не тільки міг писати текст після отримання відповідного набору інструкцій, але й компонувати музику, писати поезію, розповідати історії тощо. Дуже швидко студенти також знайшли спосіб використання чатбота – допомогти їм писати завдання.

Однак це щастя для учнів шкіл Нью-Йорка було короткостроковим, оскільки департамент освіти Нью-Йорка висловив занепокоєння стосовно майбутнього цієї технології.

Через занепокоєння щодо негативного впливу на навчання учнів, а також через побоювання стосовно безпеки та точності контенту, доступ до ChatGPT обмежено в мережах і на пристроях громадських шкіл Нью-Йорка. Хоча інструмент може забезпечувати швидкі та прості відповіді на запитання, він не розвиває критичного мислення та навичок вирішення проблем, які є важливими для академічного і життєвого успіху,” – сказала речник департаменту Jenna Lyle освітньому сайту Chalkbeat.

Однак, заборона тепер скасована, оскільки школи Нью-Йорка готові “прийняти ШІ в класі”.
Канцлер шкіл Нью-Йорка, Девід С. Бенкс, написав у статті для Chalkbeat, що “рефлексивний страх та ризик не врахували потенціалу генеративного ШІ для підтримки студентів та вчителів, а також реальності, що студенти працюватимуть у світі, де розуміння генеративного ШІ є важливим“. Бенкс також зазначив, що різні вчителі вже почали викладати про “майбутнє та етику ШІ”.

Крім того, Бенкс зазначив, що “школи Нью-Йорка будуть заохочувати та підтримувати вчителів і студентів, коли вони дізнаються про цю технологію, яка змінює світ“.

Нещодавно OpenAI оголосила, що ChatGPT незабаром отримає також можливості реального веб-перегляду. Однак ця функція буде доступна тільки для користувачів ChatGPT plus.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше