TikTok тестує власного AI-чатбота “Tako”

TikTok

З моменту, коли генеративні штучні інтелекти, як наприклад ChatGPT, стали популярними, багато платформ почали впроваджувати функції на базі AI для своїх користувачів. Тепер TikTok активно працює над своїм власним AI-чатботом під назвою “Tako”.

Відомий ресурс The Verge опублікував скріншоти нового AI-чатбота TikTok в дії. Ця функція ще не доступна широкій аудиторії, вона випробовується на невеликій групі користувачів. Основна задача Tako – допомогти користувачам знаходити потрібний контент в межах TikTok, проте він також вміє відповідати на різноманітні випадкові питання.

Як тільки чатбот стане доступним, користувачі зможуть використовувати Tako, натиснувши на нову кнопку вгорі над іконкою профілю. “Якщо я дивлюся відео про їжу та прошу рецепт, то отримаю відповідні відео з TikTok з рецептом, або якщо я запитаю про хороші художні виставки в Парижі, він покаже відео разом з списком рекомендацій у відповіді,” пояснив Даніель Бучук з Watchful Technologies, який мав ранній доступ до Tako.

На одному зі скріншотів видно, як Tako пропонує користувачу запитати: “Яке значення коронації Короля Карла III?”. На практиці спілкування з Tako нагадує розмову в чат-кімнаті, подібно до спілкування з ChatGPT. Проте невідомо, чи базується Tako на власній моделі AI від TikTok, або ж він створений на базі сторонньої моделі.

Наразі TikTok, схоже, не планує в найближчому майбутньому випустити Tako для широкої аудиторії. Компанія повідомила The Verge, що інструмент на базі AI запускається для дяких користувачів на Філіппінах і не доступний в інших регіонах. Однак, 4 TikTok подав заявку на реєстрацію торгової марки “Tako”, що свідчить про серйозні плани компанії щодо свого AI.

Платформа вже має досить розумний алгоритм для пропозицій відео користувачам. У поєднанні з AI, ці пропозиції можуть стати ще більш точними.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше