Apple запатентувала годинник з розпізнаванням ремінця

apple strap

AppleInsider звернула увагу на свіжий патент, що був нещодавно зареєстрований Apple в США. Документ описує носимий пристрій, який має здатність визначати ідентифікатор ремінця. Маючи на увазі прості терміни, мова йде про Apple Watch, що вміють визначати момент, коли користувач змінив ремінець, і точно визначають, на який саме.

Згідно патенту Apple Watch також зможуть записувати активність користувача, розбиваючи її по різних ремінцях. Ця активність може включати в себе дати і час носіння, тривалість використання, місця відвідування, фізичну активність, біометричні дані та навіть погодні умови.

В патенті Apple також пропонує метод сканування: це QR-коди або інші матричні коди на браслеті, які годинник зможе прочитати сам. Для цього не потрібна камера: замість цього годинник просто підсвітить код і розпізнає шаблон, віддзеркалюючи хвилі певної довжини.

Варто пам’ятати, що патенти – це лише спосіб, яким компанії резервують технології для себе, які вони можуть не впроваджувати протягом багатьох років (або взагалі не використовувати). Можливо, в майбутньому ми дійсно побачимо Apple Watch з можливістю ідентифікувати ремінці, але це може зайняти багато часу.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше