Дослідження: чоловічі персонажі в іграх говорять у два рази частіше жінок

mass effect woman

Науковці з університетів Глазго і Кардіффа презентували результати своєї дослідницької роботи, що має назву “Гендерна упередженість у діалогах відеоігор”, в академічному журналі Royal Society. Це дослідження займалось глибоким аналізом того, як стать впливає на діалоги у відеоіграх.

У ході своїх досліджень вони проаналізували 50 ролевих ігор, що були створені як у сучасний час, так і 10-20 років тому. Серед цих ігор були такі популярні назви, як Mass Effect, The Elder Scrolls V: Skyrim, Final Fantasy XIII, Kingdom Hearts і Star Wars: Knights of the Old Republic.

За результатами дослідження вчені з’ясували, що чоловічі персонажі вимовляють приблизно вдвічі більше реплік, ніж жіночі персонажі в ролі NPC (неігрових персонажів). З іншого боку, жіночі персонажі вимовляли більше реплік у діалогах тільки в 6% вивчених ігор. Тільки в 3% випадків у жіночих NPC було більше 50% реплік від загальної кількості.

Секундарні жіночі персонажі також виявилися менш “говорливими” в порівнянні з чоловічими NPC. Вчені виявили, що репліки жіночих персонажів були менш різноманітними. Найчастіше такі NPC проявляли лише одну конкретну емоцію. В той же час репліки чоловічих персонажів виявилися до чотирьох разів різноманітнішими.

В рамках дослідження науковці провели опитування, за результатами якого було встановлено, що геймери очікували більшого кількості реплік від чоловічих персонажів, але не очікували, що різниця буде настільки великою.

На основі цих результатів, дослідники дійшли до висновку, що жіночі персонажі недостатньо представлені в іграх. Вони підкреслюють, що жінки становлять приблизно 50% від загальної кількості фанатів відеоігор. Отже, автори наукової статті сподіваються, що розробники звернуть увагу на цю статистику і створять краще представлять різні гендери.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше