Проти Ілон Маска  подали колективний позов на $258 мільйонів

Doge

Пам’ятаєте, як Ілон Маск змінив логотип Twitter на Doge, талисман собаки-шіба-іну криптовалюти Dogecoin? Це може обійтися йому вдорого.

Dogecoin

За інформацією Reuters, інвестори стверджують, що Маск використовував свій вплив на Twitter, телебаченні та платних онлайн-інфлюенсерах для отримання прибутку за рахунок інших інвесторів.

Генеральний директор Twitter та Tesla був обвинувачений в інсайдерській торгівлі та маніпулюванні ціною Dogecoin в рамках запланованого колективного позову.

Маск активно висловлюється про Dogecoin вже протягом декількох років, часто викликаючи стрибки в ціні Dogecoin. Наприклад, у 2019 році він заявив, що Dogecoin є його улюбленою валютою. Він також позитивно говорив про Dogecoin в SNL, заявив, що запустить супутник під назвою Doge-1 на Місяць, і в один момент розглядав можливість дозволити клієнтам купувати автомобілі Tesla за допомогою Doge.

Позов, поданий у суд у середу в федеральному суді Манхеттена, стверджує, що Маск, наприклад, продав приблизно на 124 мільйони доларів Dogecoin у квітні після того, як він замінив логотип Twitter на логотип Dogecoin, що призвело до зростання ціни на Dogecoin на 30 відсотків. Згідно з позовом, Маск вирушив на “умисний шлях карнавального гавкоту, маніпулювання ринком та інсайдерської торгівлі” з метою обману інвесторів. В цілому в скарзі стверджується, що Маск навмисно підняв ціну на Dogecoin більш ніж на 36 000 відсотків протягом декількох років, а потім дозволив їй обвалитися.

Це, насправді, третя зміна позову проти Маска, який був поданий в червні минулого року. Від Маска вимагають загальної компенсації в розмірі 258 мільйонів доларів. Адвокати Маска, які ще не коментували нову зміну, раніше заявляли, що позов є “фантастичною вигадкою”.

Dogecoin був запущений у 2013 році програмістами Біллі Маркусом та Джексоном Палмером як вилка (криптовалюта, що означає копію) іншої криптовалюти, названої Litecoin. Dogecoin почався як жарт, але зібрав віддану спільноту протягом років. Зараз це дев’ята найбільша криптовалюта за даними CoinGecko, з ринковою капіталізацією трохи більше 10 мільярдів доларів.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше