Adobe Illustrator навчився перефарбовувати зображення за допомогою нейромережі

Одним із головних нововведень, які прийшли до Adobe Illustator, є впровадження нейромережі Firefly, яка раніше була доступна лише в Photoshop і Adobe Express. У Photoshop ця технологія використовується для функції “Генеративна заливка”, яка дозволяє додавати на фотографії нові об’єкти або розширювати фон за межі оригінального зображення. Але у Illustrator вона пропонує цілком інший спосіб використання – вона забезпечує можливість перебору різних кольорових схем у відповідь на текстові запити користувачів за лічені секунди.

Ця нова функція названа Generative Recolor, і на даний момент вона доступна тільки для користувачів бета-версії Illustrator. Чудове тут те, що від користувача вимагається лише ввести текстовий запит, і нейромережа надасть три варіанти колірних схем. Якщо жоден з варіантів не сподобається, можна спробувати знову: результати відрізняються між ітераціями, навіть якщо текст запиту залишається незмінним.

Ця нейромережа не обмежується лише описами колірних схем, вона також працює з більш абстрактними концепціями. Наприклад, вона “розуміє” запити типу “полудень в пустелі” або “північ у джунглях”, створюючи палітри на основі асоціацій, пов’язаних з цими концепціями.

Наразі Adobe ще не повідомила, коли Generative Recolor стане доступною в стабільній версії Illustrator. Однак ця нова функція вже викликала значний інтерес у дизайнерській спільноті, і багато хто з нетерпінням чекає її запуску.

Це є свідченням того, як впровадження нейронних мереж та штучного інтелекту може відкрити нові можливості для творчих професій, зокрема, у векторній графіці. Безперечно, ці технології змінюють галузь дизайну, роблячи процес більш автоматизованим і простішим для користувачів.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше