Хакери вимагають у Reddit скасування підвищення цін на API та $4,5 млн викупу

BlackCat

У лютому цього року хакерська група “BlackCat” зуміла отримати доступ до внутрішньої інфраструктури Reddit та конфіденційних даних компанії. Нещодавно вони пригрозили компанії опублікувати 80 Гбайт даних, які вони викрали під час того інциденту, якщо Reddit не виплатить викуп і не знизить вартість використання API своєї платформи.

Reddit не розкриває будь-яких подробиць щодо розслідування атаки в лютому або того, хто за нею стоїть. Кілька днів тому відповідальність за проведення цієї кампанії взяла на себе група BlackCat, члени якої заявили, що готові опублікувати викрадену інформацію, якщо їхні вимоги не будуть виконані. Не відомо, про які саме дані йдеться, оскільки хакери не надали жодних зразків.

На одному з ресурсів “темної мережі” зловмисники опублікували повідомлення, у якому зазначили, що вони намагалися зв’язатися з Reddit 13 квітня і 16 червня, але в обох випадках не отримали відповіді. Хакери вимагають викуп у розмірі 4,5 мільйона доларів, а також відміни збільшення вартості використання API Reddit. Згідно з наявною інформацією, члени групи BlackCat стоять за березневою атакою на Western Digital, під час якої було викрадено 10 Тбайт даних.

Цей інцидент підкреслює постійні виклики, з якими стикаються технологічні компанії у сфері захисту даних користувачів. Це також підкреслює невідкладність розробки та впровадження більш ефективних заходів з кібербезпеки, щоб впереду запобігти подібним інцидентам.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше