NASA відправило добровольців «на Марс» ізолювавши їх на рік

Американське космічне агентство NASA розпочало “марсіанську” місію під назвою CHAPEA. Це експеримент, у рамках якого відтворюється життя групи астронавтів на Марсі, та участь у ньому взяли кілька добровольців, яких було відібрано на основі їхніх унікальних навичок та кваліфікації.

Ця команда добровольців отримала завдання прожити 12 місяців на “марсіанській базі”, яку спеціально побудували в Космічному центрі імені Ліндона Джонсона. Ця база, що займає близько 160 квадратних метрів, була створена за допомогою технології 3D-друку, що відображається на її стінах.

Учасники експерименту постійно перебувають під пристальним наглядом вчених. Вони будуть здійснювати періодичні виїзди “на поверхню Марса”, виходячи за межі бази; для цього їм доведеться надягати скафандри.

Протягом експерименту добровольцям доведеться виживати в умовах обмежених ресурсів. Учасники експерименту будуть харчуватися сублімованою їжею, але зможуть користуватися звичайним туалетом; на Марсі він повинен бути влаштований інакше через більш низьку гравітацію.

Час від часу добровольцям доведеться впоратися з аварійними ситуаціями, причому зв’язок з “Землею” буде здійснюватися з тією ж затримкою, яка існує на Марсі. Однак учасникам експерименту дозволили залишити земний, а не марсіанський час: доба все ще складає 24 години.

Сподівається, що дані, отримані в ході експерименту, дозволять NASA краще підготуватися до реальних марсіанських місій та довготривалих космічних польотів. Таким чином, CHAPEA є важливим кроком у підготовці людства до майбутніх космічних подорожей і освоєння Марса.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше