Конгрес США обмежив використання ChatGPT

Відтепер використання генеративних інструментів штучного інтелекту, зокрема ChatGPT, стане більш суворо контрольованим в рамках Конгресу США. За інформацією Axios, це випливає з меморандуму, який їм вдалося отримати від головного адміністратора Палати представників США Кетрін Шпіндор.

У цьому документі встановлюється обмеження на використання ChatGPT та схожих масштабних мовних моделей в урядових установах. Працівники можуть використовувати лише платну версію ChatGPT Plus, яка пропонує більш суворі механізми контролю з метою забезпечення приватності. При цьому вона дозволена тільки для “досліджень та оцінки”, наголошує Шпіндор. Вони не можуть використовувати AI-технології у рамках своєї регулярної роботи.

У той же час, офіси Палати представників можуть використовувати чат-бота тільки з даними, які доступні для загального використання, навіть при застосуванні платної версії, додав Шпіндор. Функції приватності мають бути активовані вручну, щоб запобігти потраплянню даних у модель ШІ. Безкоштовна версія ChatGPT наразі заборонена, як і всі інші великі мовні моделі.

Ця політика є досить очікуваною, з огляду на підвищений інтерес установ і корпорацій до використання генеративного ШІ та потенційні ризики зловживань та інцидентів, що з цим пов’язані. Республіканці, наприклад, стали об’єктом критики за використання рекламного ролика, створеного за допомогою ШІ, в той час як працівники Samsung, за підозрою, використовували ChatGPT для роботи, внаслідок чого могли бути розкриті конфіденційні дані. Школи також забороняють ці системи через стурбованість щодо можливого шахрайства.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше