Розпочато розслідування угоди Adobe та Figma на $20 мільярдів

adobe figma

Британське Управління з конкуренції та ринків (CMA) хоче провести всеосяжне дослідження щодо угоди Adobe з придбанням Figma. Управління висловлює занепокоєння стосовно “істотного зниження конкуренції” у сфері програмного забезпечення для дизайну та планує перейти до “другого етапу” дослідження. Однак CMA дає компаніям п’ять робочих днів для “надання документів”, що спрямовані на усунення цих претензій. У випадку, якщо відповідь їх не вдоволить, розслідування буде розпочато. Adobe оголосила про свої плани купити свого конкурента за 20 мільярдів доларів у минулому році.

Управління виявило, що Figma зайняла значну частку на ринку програмного забезпечення для дизайну, а Adobe продовжує активно інвестувати та конкурувати в цій ніші. CMA відмічає, що конкуренція між Figma та Adobe стала каталізатором інвестицій у оновлення та розробку програмного забезпечення для дизайну, і цей важливий елемент конкуренції може бути загублений, якщо угода буде реалізована.

Управління характеризує Figma як “розростаючу конкурентну загрозу” для розробника Photoshop, висловлюючи стурбованість щодо можливого зниження інноваційності, яке може виникнути, якщо Adobe “проковтне” свого конкурента. Орган висловлює опасіння, що придбання може призвести до зростання вартості та скорочення кількості та якості інноваційних продуктів.

За 11 років своєї роботи на ринку Figma заслужила репутацію популярного та ефективного інструмента для дизайну, переважно сайтів та додатків. Цей хмарний софт розрахований на дистанційну спільну роботу і є прямим конкурентом продуктів Adobe XD та Illustrator. На момент угоди Adobe стверджувала, що прагне внести функції зі свого пакету Creative Cloud до Figma, одночасно інтегруючи більше функцій Figma, орієнтованих на командну роботу, зазначивши, що це буде “перемогою” для клієнтів. Adobe додала, що має намір зберегти Figma як незалежну компанію, уточнивши, що “немає планів” змінювати її бізнес-модель або відмовлятися від безкоштовного використання.

Проте всі ці обіцянки є лише словами, і багато дизайнерів, які покладаються на Figma, обурені можливістю, що Adobe може “заражати” Figma своїми непотрібними функціями або почне активно монетизувати функціональність.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше