Google дозволила самій собі використати всю загальнодоступну інформацію для навчання ШІ

Нещодавно було виявлено невелике, але важливе зміну в англомовній версії “Політики конфіденційності” Google. Згідно з цим оновленням, технологічний гігант надає собі право використовувати всю інформацію, яка публікується в Інтернеті, для навчання власних моделей штучного інтелекту.

В оригінальній версії документа говорилось, що відкриті дані будуть використовуватися в комерційних та дослідницьких цілях, а також для покращення роботи сервісу “Google Перекладач”. Однак в оновленій “Політиці конфиденційності” вказано: “Google використовує інформацію для покращення своїх сервісів і розробки нових продуктів, функцій та технологій для користувачів і суспільства. Компанія використовує відкриту інформацію для навчання моделей ШІ Google та створення продуктів і функцій, таких як “Google Перекладач”, Bard і Cloud AI”.

Далі у документі уточнюється, що саме розуміється під “відкритою” інформацією: “Якщо інформація про вашу компанію з’являється на веб-сайті, ми можемо проіндексувати і відобразити її в сервісах Google“. Зміни набрали чинності з 1 липня 2023 року. Враховуючи кількість і час існування багатьох облікових записів Google, нова політика конфіденційності може також включати дані, які збиралися протягом десятиліть. Водночас залишається невизначеним, чи існує механізм, що дозволяє користувачам виключити з цього масиву інформацію, пов’язану з ними, як це робиться в пошуковій системі.

З оновленою редакцією документа Google, фактично, відображає сучасну реальність — багато розробників моделей ШІ вже використовують великі масиви даних для їхнього навчання, не задумуючись про їх приналежність. Деякі ресурси намагаються захиститися від цього: Reddit і Twitter сильно обмежили доступ до контенту на своїх платформах, не зважаючи на обурення громадськості та можливі довгострокові наслідки.

Це оновлення від Google є важливим моментом в розвитку технологій ШІ та обробки даних, враховуючи, що технологічні компанії все більше впроваджують ШІ у свої продукти та послуги. Воно відкриває нові можливості для компанії, але також викликає питання щодо приватності користувачів та відповідального використання даних.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше