Urtopia розробила «другого пілота» для велосипедистів на базі ChatGPT

На міжнародній виставці Eurobike, що присвячена світу велосипедів, китайський стартап Urtopia представив особливу версію “розумного асистента” для свого електровелосипеда. Ця інновація базується на потужностях нейромережі ChatGPT і призначена для виконання ролі “другого пілота” або навігатора. Наразі це лише демонстрація технології, але в майбутньому Urtopia планує випустити повноцінну комерційну версію такого асистента.

Електровелосипед Urtopia, який був вперше представлений у 2021 році, вже мав можливість голосового обміну інформацією з власником, через що його прозвали “комп’ютером на колесах”. Втім, практична користь від цієї нововведеної функції була досить обмеженою, і вона була більшою мірою орієнтована на майбутнє. Зараз, з допомогою ChatGPT, функціонал велосипеда може бути значно розширений, хоча поки що про конкретні можливості відомо не так багато, оскільки у демонстраційній версії використовується корпоративний обліковий запис нейромережі, який не доступний для загального користування.

Очікується, що ChatGPT зможе будувати маршрути і адаптуватися до змін умов в реальному часі. Вона також зможе прогнозувати дорожні умови, погоду, ситуацію на дорогах та надавати іншу важливу інформацію. Окрім того, нейромережа може керувати аудіосистемою або виступати в ролі співрозмовника під час довгих подорожей. Це може бути початком нового тренду, і подібні “розумні помічники” можуть з’явитися в інших видах транспорту.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше