Google запускає оновлений пошук

Google Search Generative

Сьогодні починається тестування нового пошуку Google, заснованого на технології штучного інтелекту. Google оголосила про запуск Google Search Generative Experience (SGE) і інших експериментів Search Labs, проте поки що лише для користувачів з США. Щоб взяти участь, вам потрібно зареєструватися і чекати, доки вам прийде лист з оголошенням про вашу чергу.

Google SGE, представлений на конференції Google I/O 2023 раніше в цьому місяці, це є спробою компанії інтегрувати концепції обговорюваного ШІ в класичний пошуковий досвід.

Пошук Google за допомогою AI використовує ту саму рядок вводу, до якої ви звикли, а не окреме поле чатбота, як у Bing. Потім результати генеративного AI з’являться в підсвіченому розділі під рядком пошуку (разом з рекламними результатами), але вище стандартних веб-результатів. Також ви можете задавати питання за результатами, натиснувши кнопку під ними.

Крім того, Google надає доступ до інших експериментів Search Labs, включаючи Code Tips і Add to Sheets (обидва доступні лише в США на даний момент). Code Tips “використовує потужність великих мовних моделей для надання порад щодо більш швидкого та розумного написання коду”. Він дозволяє початківцям-розробникам ставити питання про мови програмування (C, C++, Go, Java, JavaScript, Kotlin, Python і TypeScript), інструменти (Docker, Git, shells) і алгоритми.

Як це вплине на трафік сайтів? Ймовірно, негативно, оскільки у користувачів буде менше причин переходити за посиланнями.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше