Sony планує відслідковувати емоційний стан

Sony emojis

Корпорація Sony подала заявку на патентування системи, яка відстежує емоційний стан користувачів PlayStation через голосові чати з метою забезпечення найбільш комфортної взаємодії з іграми та цифровими світами шляхом автоматичної модерації контенту. Вперше заявку на патент було подано ще в 2021 році.

У великому пакеті документів детально описується система, яка починає зі збору даних про користувачів, формує уявлення про їх “емоційний” стан, а потім відстежує будь-які зміни в ньому, щоб автоматично впливати на різні аспекти віртуальних просторів.

Система, описана в патенті, формує інформацію про емоційний стан користувачів виключно на основі взаємодії з голосовим чатом. Інакше кажучи, у документі, швидше за все, йдеться про технологію, спрямовану перш за все на багатокористувацькі проекти та модерацію контенту, створеного самими гравцями.

Якщо користувач відчуває стрес під час онлайн-гри, система зможе самостійно коригувати і модифікувати агресивні коментарі з боку інших гравців. Sony може використовувати цей принцип також для контролю поведінки надмірно агресивних геймерів.

Отримання патенту, не означає, що він буде використаний. З іншого боку, цікаво, що інформація про нього з’явилася саме зараз, коли Sony готується розширити свою лінійку різноманітними сервісними іграми мультиплеєрного типу.

Така інноваційна технологія, якщо вона буде реалізована, може змінити спосіб, яким ми граємо в ігри, і спосіб, яким геймери взаємодіють між собою в онлайн просторі.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше