Neuralink отримала дозвіл для клінчного тестування чіпів для мозку

Neuralink

Компанія Neuralink, відома своїми амбіційними планами по створенню чіпів для мозку, отримала дозвіл на проведення клінічних випробувань на людях. Засновник Neuralink, американський підприємець Ілон Маск, отримав відповідний дозвіл від Адміністрації з контролю за продуктами і лікарськими засобами (FDA).

Компанія Neuralink обіцяє найближчим часом надати додаткову інформацію щодо підбору учасників для випробувань. Однак поки ще не уточненюють, скільки осіб планується залучити до досліджень.

Нагадаємо, що запит на проведення подібних досліджень Neuralink подала ще на початку 2022 року. У березні 2023 року, за даними Reuters, FDA не дала дозволу компанії на тестування мозкового чіпа на людях. Згідно з інформацією від джерел агентства, основні стурбованості FDA були пов’язані з безпекою літієвої батареї пристрою, можливою міграцією дрібних провідників імплантата в інші області мозку та чи можна видалити пристрой без пошкодження мозкової тканини.

У США проводили розслідування щодо Neuralink через недбале поводження з патогенами, а також через жорстоке ставлення до тварин.

Таким чином, отримання дозволу на проведення клінічних випробувань від FDA є важливим кроком для Neuralink на шляху до реалізації їхніх революційних планів.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
1 comment

Comments are closed.

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше